понеділок, 3 грудня 2012 р.

У Чернівцях відбувся ІХ обласний конкурс юних читців поезії М.Івасюка






26 листопада відбувся вже ІХ обласний конкурс юних читців поезії М. Івасюка, який був організований за сприяння меморіального музею Володимира Івасюка та обласної бібліотеки для дітей. Також 25 листопада в Чернівцях вшановували пам’ять Михайла Івасюка, з нагоди ювілею — 95 років, було перевидано “Монолог перед обличчям сина”, який пережив вже третє видання та “Вибрані поезії”.

Конкурс читців проходив у двох номінаціях:

— виконання віршів Михайла Івасюка зі збірки-посвяти "Елегії для сина",
— виконання віршів-посвят Володимиру Івасюкові.

Цього року конкурс зібрав багато шанувальників поезії від зовсім маленьких першокласників до студентів ВНЗ. Загалом журі мало оцінити талант 51 учасника та справедливо нагородити призами найкращих читців. До журі увійшли Христина ЗБОРЛЮКОВА, Олександра БОРОВКОВА, Михайло ПАВЛЮК, Ірина РУДАЯ та Мирослав ЛАЗАРУК.

Директор обласної бібліотеки для дітей, Лариса КИРИЛЮК, один із організаторів конкурсу, розповідає: “Минулого року було тільки 14 дітей і лише в одній номінації, а цього року аж 51, з яких дві дівчинки з Сімферополя. Це радує, адже ніхто нікого не змушував, діти самі обирають вірші та приходять до нас. Такі конкурси сприяють популяризації не тільки творів Михайла та Володимира Івасюків, а й інших авторів, тому що діти вишукують твори присвячені Володимиру Івасюку, а отже — діти розширюють свої знання з української літератури. Тут зібралися любителі поезії, які й самі іноді пишуть вірші”.

Не обійшлося і без заохочувальних призів, а найкращий подарунок — книга. Традиційно конкурс юних читців проходить за сприяння видавництва “Букрек”, меморіального музею Володимира Івасюка та особисто внука поета, Михайла ПАВЛЮКА.

Всі учасники конкурсу були нагороджені почесними грамотами, а переможці отримали в подарунок книги. В номінації "вірші-посвяти Володимиру Івасюкові" здобула перемогу Катерина ДРОБОТ, учениця ліцею №3. Перше місце в номінації "вірші Михайла Івасюка" розділили Мирослава БОРЕЦЬ з Кіцманя та десятикласник Дмитро КАРАБКА.

— Найбільш приємно бачити таку велику кількість учасників, що свідчить про те, що українаське слово актуальне. Також варто зауважити, що цього року учасники були дуже сильними та підготовленими. Конкурсанти читали вірші вдумливо, переживаючи та з інтонацією. Всі вони щиро перейнялися поезією, зважаючи на те, що вірші наповнені складним та глибоким змістом. Багато дітей прийшли з підтримкою, що також приємно бачити, — ділиться враженнями член журі, депутат обласної ради, Михайло ПАВЛЮК.

Юлія ЧЕРВЕНЮК
CitizenJournal (c)

http://citizenjournal.info/?id=2831

Немає коментарів:

Дописати коментар