Коротко про автора

Цей блог Українця та буковинця Михайла Павлюка, який ділиться своїми думками про суспільно-політичні події в Україні та Буковині, а також роздумами на особисті (приватні) теми.

Кандидат політичних наук, викладач кафедри міжнародних відносин Факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету. Євроатлантист. Активіст. Оптиміст.

неділю, 28 червня 2015 р.

З нагоди 175-річчя від дня народження Костянтина Томащука та 140-річчя від дня заснування ЧНУ імені Юрія Федьковича

На заключному пленарному засіданні 31-ї сесії Чернівецької обласної ради депутат крайового парламенту Михайло Павлюк розповсюдив звернення до колег - депутатів обласної, районних та місцевих рад, які є випускниками ЧНУ ім. Ю.Федьковича різних років, щодо сприяння в роботі з відновлення пам’ятника першому ректорові Чернівецького університету, колишньому депутату австрійського парламенту та крайового сейму, почесному громадянинові Чернівців Костянтину Томащуку.

«13 березня 2015 року, говориться у зверненні, - наш університет відзначив 175-річчя від дня народження першого ректора Костянтина Томащука. У 1897 р., в міському парку Чернівців вдячні студенти, професори і пересічні городяни встановили пам'ятник Костянтину Томащуку у вигляді бронзового погруддя. На жаль, майже через півстоліття пам'ятник був знесений...
Усвідомлюючи вагому роль Костянтина Томащука у заснуванні Чернівецького університету та з нагоди 140-річчя заснування Чернівецького університету, що відзначатиметься 4 жовтня цього року, професорсько-викладацький склад і студентство Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича виступили із пропозицією щодо відновлення пам'ятника Костянтину Томащуку на місці його первісного встановлення - у нинішньому Центральному міському парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка. Ініціативу університету підтримала громадськість міста і депутати Чернівецької міської ради. Відновлення пам'ятника буде відбуватися завдяки коштам, зібраним викладачами, студентами, випускниками та друзями університету. З метою акумуляції коштів Громадська організація "Об'єднання випускників і друзів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича" відкрила рахунок з конкретним призначенням платежу "На пам'ятник Костянтину Томащуку". Сподіваємося, що спільними зусиллями ми зможемо у дні святкування 140-річниці від дня заснування університету відкрити відновлений пам'ятник», - говориться у зверненні, підписаному ректором ЧНУ ім. Ю.Федьковича професором Степаном Мельничуком.

http://oblrada.cv.ua/news/47834/

Немає коментарів:

Дописати коментар